De opkomst van de elektrische auto in de lease

De laatste jaren is er een duidelijke trend zichtbaar in de autowereld: de opkomst van de elektrische auto. Deze trend is niet alleen zichtbaar bij particuliere autobezitters, maar ook in de leasebranche. Steeds meer bedrijven kiezen voor een leasemaatschappij voor elektrische leaseauto’s om hun wagenpark te verduurzamen. Maar waarom is deze trend zo sterk en wat zijn de voordelen van een elektrische leaseauto?

Waarom kiezen bedrijven voor elektrische leaseauto’s?

Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven kiezen voor elektrische leaseauto’s. Ten eerste is er de groeiende maatschappelijke bewustwording rondom duurzaamheid. Bedrijven willen hun ecologische voetafdruk verkleinen en kiezen daarom steeds vaker voor elektrische auto’s. Daarnaast zijn er ook financiële voordelen. Elektrische auto’s hebben lagere onderhoudskosten en de brandstofkosten zijn aanzienlijk lager dan bij benzine- of dieselauto’s.

Voordelen van een elektrische leaseauto

Naast de bovengenoemde redenen zijn er nog meer voordelen aan het leasen van een elektrische auto. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om gebruik te maken van fiscale voordelen. In Nederland zijn er verschillende regelingen die het leasen van een elektrische auto aantrekkelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan de lage bijtelling voor elektrische auto’s.

Daarnaast is er het comfort. Elektrische auto’s zijn stil en hebben een snelle acceleratie. Bovendien zijn er steeds meer laadpunten beschikbaar, waardoor het opladen van de auto steeds makkelijker wordt.

De toekomst van elektrische leaseauto’s

De verwachting is dat de trend van elektrische leaseauto’s de komende jaren alleen maar zal doorzetten. De technologie van elektrische auto’s wordt steeds beter en de actieradius van de auto’s neemt toe. Daarnaast worden er steeds meer laadpunten geïnstalleerd en wordt de infrastructuur voor elektrische auto’s steeds beter.

Al met al is het duidelijk dat de elektrische auto een steeds belangrijkere rol gaat spelen in de leasebranche. Of je nu een groot bedrijf hebt of een kleine ondernemer bent, de kans is groot dat je in de toekomst zal kiezen voor een elektrische leaseauto.